En av mine hobbyer er å synge i mannskor, nermere bestemt FIKSDAL MANNSKOR, der jeg synger 2. bass (av og til vandrebass).
FIKSDAL ligger 80 km fra Veblungsnes der jeg bor, i retning mot Ålesund, og det blir en tur i uka til øving og noen ekstra turer i forbindelse med konserter og andre arrangemanger.

Hør på utdraget av denne sangen: Mannskor Jive. Teksten er skrevet av en lokal tekstforfatter.

En liten presentasjon:
Fiksdal er ei lita bygd i Vestnes kommune med omlag 460 innbyggarar. FIKSDAL MANNSKOR vart stifta i 1943, og var eit utspring av hornmusikken i bygda. Sangarglede har halde koret i gang gjennom 50 år, sjølv om medlemstalet har variert frå 33 og heilt ned i 9 på det minste. Koret har framleis aktive medlemmar som har vore med frå starten av. I Jubileumsåret har koret 30 medlemmar fra Fiksdal og bygdene rundt. Å syngje under tilstellingar i heimbygda, mellom anna 17. mai og i Jula har vore faste oppgåver for koret. Opptreden i Molde Domkyrkje og Nidarosdomen, og deltaking i landsangarstemnet på Oppdal, er andre høgdepunkt. Meir uhøytidelege tilstellingar er likevel det som høver koret best.
FIKSDAL MANNSKOR har hatt 7 dirigentar. Arne Eidhammer dirigerte koret i heile 32 år. Richard Powell begynte som dirigent for koret i 1988. Han er fødd og oppvaksen i England og kom til Noreg i 1985. Richard Powell er utdanna organist og kontrabassist. Han har dirigert både kor og symfoniorkester i Noreg og i utlandet, men er og aktiv komponist og arrangør, særleg av lett musikk.


Index

Oppdatert den 05. jul 2013 Magne Heen -- mailto:Magne Heen 11/01-97